måndag 1 juli 2013

Grått och rosa x 3

Grått är verkligen snyggt! Det passar bra med så många färger och denna gång blev det rosa till.

 
3 plagg med sömmar och detaljer; en klänning med snedkrage, en enklare tröja och ett par byxor med påsydda fickor och dekorsömmar. I ett tidigare inlägg av Pernilla/Mockolini finns en beskrivning på liknande fickor på byxor.

Det blev bland annat en liten utveckling av mitt mönster på snedklänningen som jag gillar så mycket. Jag klippte upp den från ena sidans raglansöm och rakt ner mot fållen. Sedan blev det kantband hela vägen. Ett kul sätt att liva upp ett enfärgat plagg. Som tur är, så är ju avigsidan av kantbandet nästan lika snyggt som framsidan. Runt själva kragen gjorde jag även en stickning med avig söm med 1 nål på CoverPro-maskinen. Kantbandets ände sydde jag fast för hand mot rätsidan eftersom kragen viks utåt som ni ser på bilden.


För att det skulle bli mer rosa detaljer och för att göra klänningen lite mer arbetad blev det en applikation. I ett tidigare inlägg här hos JNY har jag beskrivit hur jag syr appliaktioner med hjälp av vlisofix (mellanlägg som är klistrigt på båda sidor) och totally stable (stabiliserare som stryks på och som sedan rivs bort efter man sytt klart). 


Mönster: Snedklänningen är egen. Den andra tröjan är modellen BabyBasics från ottobre 4/2011. Byxorna är egenritade, men utifrån mönsterboken Meedom.

Material: Ljus gråmelange enfärgad jersey, enfärgad tunn ljusrosa interlock, vliesofix, totally stable och KAM-knappar i plast.

Med vänlig hälsning

4 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Hur snyggt som helst!/Åsa

Cecilia sa...

Underbart. Grått är årets trend!! :-)

Annwes sa...

Den snedkragen var utruleg stilig! Eg har leita/letat etter halstyper nylig, og denne er super! Dette var veldig inspirerande, takk for at du deler!

Annwes sa...

Hej! Jag har sytt en tunika med krage inspirerat av dig, har därför linkat til din blogg här: http://logleg.blogspot.se/2013/09/krage.html

Hoppas att du tycker det är ok!

Helsing Annwes