onsdag 14 november 2012

Tröja, tunika eller klänning?

Tröja med sprund!

Jag har en 6 åring här hemma och alla ni som har just 6 åring tjejer hemma vet kanske hur det kan vara att klä på sig på morgon =) Min tjej hon har bestämt sig för att allt annat en leggings och tröja är fult den här veckan, och jag personligen tycker att man ska ha antingen en klänning eller kjol till leggings, med ser ni så är det minnas inte alls enligt henne. 
Men denna mamma ger aldrig upp så jag löste det hela med en aningens längre tröja inte så att hon märkte något fram i allanfall men skar bakstycket lite längre. Och vet ni, det gick hem för hon tycker det ser ut som en tröja. Sedan ville jag försäkra mig om att hon skulle gilla den och sydde knappslå med dom finaste knapparna jag hittade i samlingen och det blev som pricken över i för henne.Modellen blev mycket bättre än vad jag trodde och jag själv skulle faktiskt också kunna tänka mig en tröja i samma modell, skönt att ha den längre där bak. 
I ärmarna valde jag att bryta av med en bit rosa trikå samma som jag sydde knappslån i, snyggt med lite färg till de svart/vitta.

Att tänka på:
När man ska klippa ut en tröja med denna form i nederkant så blir det snyggast att skära framstycket lite spetsigt neråt på sidorna och sedan runda av den mitt bak i önskad längd, man kan också göra den helt rak i nederkant med kortare framstycke och längre bakstycket men då tycker jag att det är bäst att sätta sprund i sidorna.

Mönster:
Eget stl 128

Material:
Valfria knappar

Ha de gott!
Vänliga hälsningar Pernilla / Mockolini8 kommentarer:

od Andulky sa...

Helt underbar!!
HAr också en 6-årig tjej här hemma ;-)..

Marie Öberg sa...

Oh så fin!

Alice BraLLan sa...

Jättefin! Rosa/Brun är en riktig favorit. Fina detaljer och genomtänkt.

Malin sa...

Supersnygg!

Pernilla sa...

Tack snälla!
Od Andulky: Ja då vet du hur det är ;)

Smilla sa...

Jättefin!! Smart att göra den längre bak så ni är nöjda båda två. Här hemma huserar också en 6-åring, dock en grabb men precis lika viljestark i sin klädsmak ;)

Pernilla sa...

Smilla: Tack ja man kan bara hoppas att det går över, lite i alla fall även om jag också tycker att dom själva ska få vara med och bestämma. Det känns viktigt att barnen känner sig fina i kläderna dom ska bära men naturligt vis måst man få ha en liten del att säga till om. =)

Cecilia sa...

Helt rätt!