tisdag 9 oktober 2012

Underkläder!

Långkalsong och linne!

Burr nu är det kyliga mornar och det är dags att rusta sig med lite varma underkläder, långkalsonger är bra att ha under jeansen så här innan överdrags byxorna åker på. 


Jag har använd mig av ett mönster på långkalsonger ur ottobre och gillar modellen både enkla att sy och går att variera i massor. Tycker att underkläderna också ska vara roliga med mycket färg och mönster bara för att dom inte syns så behöver det inte betyda att dom måste vara enfärgade är min åsikt.Passade på att sy ett underlinne också, jag är en sån där mamma som pälsar på min barn i massor bara för att jag själv alltid fryser och tycker att det är bra att även skydda bröstet mot kylan, är så lätt att bli förskyld och få otäck hosta, väldigt onödigt när man lätt kan sy ett snyggt linne =) Linnet har jag kantat i neder kant istället för att fålla bara för att variera mig.
På kalsongerna sydde jag lite dekor sömmar på cover pron i grenen, då slipper man även sömmen som lätt sticker ut och kan klia lite onödigt och så blev det snyggt med den svara sömmen till det röd/vit randiga tyget. Har ni inte sytt långkalsoneger tidigare så kan jag varmt rekommendera det jätte roligt och inte alls svårt. 

Att tänka på:
När man kantar en neder kant på ett plagg så gäller det att minska tråd spänningen annars kan tyget lätt bubbla sig och bli krusigt,  inte slätt som man vill att det ska bli.

Mönster:
linne stl 92 Eget
Långkalsonger stl 92 Ottobre 6/2010 

Material:

Linne: 
Röd jersey med vita ränder

Långkalsonger:
Utryckningsfordon jersey 
Röd jersey med vita ränder

Ha de gott!
Vänliga hälsningar Pernilla/ Mockolini