fredag 12 oktober 2012

Eget raglan mönster och mysiga byxor


Igår kväll ägnade jag en stund åt att konstruera mitt eget raglan mönster på tröja efter instruktioner i nya boken "Mönster och konstruktioner för barnkläder" av Inger Öberg. Blev ivrig att se resultatet så jag klippte genast till en tröja i nya modellen till sonen. Eftersom man med ett raglan mönster kan göra snygga dekorsömmar så var jag naturligtvis tvungen att testa med Coverpron. Resultatet blev väl inte perfekt men duger bra som ett första försök. Lite svårt att få sömmen exakt där den ska vara. Använde även trippelcover sömmen till fållen som jag gjorde klar innan jag overlockade ihop tröjan. Tycker det var mycket smidigare att göra alla cover sömmar först och sen overlocka för att slippa att sömmarna hinner repa upp sig och fästa alla trådar för hand.

Ett annat knep för att slippa att coversömmarna hinner repa upp sig (händer mig alltid!) är att fortsätta sy över på en liten bit tyg som du sedan kan ha hänga kvar tills det skärs bort med overlocken. Det ser lite roligt ut med alla dessa små lappar som hänger och slänger, men det underlättade verkligen och är smidigt.

Även mönstret till muddbyxorna kommer från denna nya bok och är sydda i skön värmande velour. Gjorde långa muddar som kan vara uppvikta till en början för längre användning. Inuti mudden i midjan satt jag en resår då dom sitter uppe ordentligt.

Om ni tycker tröjan ser liten ut så är det för att byxorna är en decimeter för långa, så dom kommer kunna användas lllläääääänge.

Mönster:
Grundmönster från boken " Mönster och konstruktioner för barnkläder" av Inger Öberg

Material:
Brun & vit randig trikå
Brun Moln velour
Mörkbrun mudd

Med vänlig hälsning,

Sandra

1 kommentar:

Patricia sa...

Lade du till sömsmån på mönstret till byxorna? Hittar inte om man ska göra det eller om det är beräknat i mönstret :/