fredag 10 augusti 2012

Kläder till skolstart!

Klänning, leggings och kulpåse!

Höst, skolstart träffa kompisar pirrig i magen och längtan, jag kan fortfarande känna den där känslan när man skulle börja skolan, förväntningarna och återseende av alla kompisar och nu är det dags för min tjej. 
Ska man börja skolan så måste man få lite nytt i garderoben också!



Klänning med raglar ärm som avslutas med volang, den där lilla rosetten som sitter på har tjejen själv önskat enligt henne så gjorde den hela klänningen. 
Enkla och lekvänliga kläder är något vi föredra här hemma och naturligt vis att dom tål åtskilliga gånger i tvättmaskinen, det är just detta som är så bra med dessa tyger snygga mönster som passar både stora och små och man kan tvätta MÅNGA gånger utan att det syns på plaggen. 



Leggings är ett plagg som jag inte sytt så speciellt mycket av, vet egentligen inte varför för det är både lätt och relativt snabbt att sy, måste bättra mig på det känner jag! Provade ett mönster ur senaste ottobre med lite detaljer på benet tyckte denna modell var riktigt snyggt och jag kan tänka mig ett par varianter till på benslutet, kommer säkerligen upp här i bloggen.



Man kan sy så mycket mera en bara kläder av dessa härliga jersey tyger här har jag sytt en kulpåse av en liten stuvbit, öljetter och en bit anoracksnodd!
Jag klippte till en rektangulär tyg bit som mäter 22 cm x 17 cm vek den dubbel sydde ihop botten och sidsömen, strök på en bit mellanlägg där jag satt öljetter (här hittar ni tutorial på öljetter) sedan sydde jag kanalen på 2 cm där jag trädde i annoracksnodd väldigt enkelt och snabbt, rolig gå bort present med bara att fylla upp med lite spelkulor så är det klart!


Att tänka på:
När man ska sy en volan på ett plagg, om man dubblar bredden mot plagget så blir det lagom mycket rynkat.


Mönster:
Klänning stl 122 eget 
Leggings stl 122 ottobre 4/2012
Kulpåse eget

Material:
Svart jersey med blommor
öljetter
annoracksnodd


Ha de gott!
Vänliga hälsningar Pernilla/ Mockolini



3 kommentarer:

od Andulky sa...

Snyggt!! Kul med matchande kulpåse!

Pernilla sa...

Tack, ja vist var det lite roligt =)

Åsa Tidqvist sa...

Det här var ett jättefint set! jag gilalr verkligen tightsen, de måste jag test-sy!