torsdag 18 februari 2016

Nya symönster från JNY

JNY har både barnkläder och tyg. Inom kort kommer man kunna börja sy efter JNY:s mönster på barnkläder och på så sätt göra egna versioner av de snygga plaggen. Mönstren kommer att komma med detaljerad sömnadsbeskrivning, som till största delen är skrivna av mig, samt bilder på de olika stegen. Mönstren kommer att börja säljas på Sy-festivalen i Älvsjö som kommer att gå av stapeln denna helg.

Sedan innan finns ju mönster till scarfen och mössan. Till dessa finns ju dessutom video-beskrivningar på JNY:s YouTube-kanal.

Näst ut bli Body och Babybyxa! Nedan listar jag det jag gillar bäst med mönstren.
  • Babybyxan är muddad uppe och nere. På bilderna är mudden dubbelvikt. Detta, samt att de är lite pösiga i bensluten, gör att byxorna kan användas under flera storlekar. Byxan är en bit lägre fram än bak så att passformen blir bättre. Nu är jag ju något partisk här, men detta är det bästa muddbyxmönster jag sytt av. Precis så som jag vill ha det.
  • Bodyn har raglanskärning (dvs. ärmstyckena går hela vägen upp i halsen) och knäppning i ena ärmens sidosöm. Denna typ av knäppning gör att plagget ser väldigt välarbetat ut i kombination med att det är praktiskt att kunna öppna för att enklare klä på det på barnet. Bodyns grenknäppning sitter en bit upp på magen för att enklare kunna knäppas. 

Barnet på bilden är strax under 86 cm lång och kläderna är sydde i strl 86. 
Material: Bugs ekologisk jersey, Spider ekologisk jersey, Red bug ekologisk jersey samt Muddtyg lime. Motivknapparna kommer från 3exter.

Med vänlig hälsning, BraLLan by Alice

2 kommentarer:

Vivo la vita sa...

Hejsan! Tack för jag fick sy hos är en liten mössa och scarf på Sy-festivalen. Hoppas ni hade haft en bra helg! Ni kan kolla på min Blog och titta på resultatet. Tack för en syäventyr. Har det så bra! Vänlingar hälsningar Vivo

Alice sa...

Vad kul att höra! Jag skall genast kika in och titta. //BraLLan