tisdag 18 augusti 2015

Lätt att sy


Detta plagg gick snabbt att sy och är utan mönster. Plagget består av ett framstycke och ett bakstycke, inga särskilda ärmar. Som extra detaljer är det fastsytt ett resårband på avigsidan som drar ihop, samt en bröstficka. Dessutom är plaggets fram- och baksida av olika tyger. Perfekt när man bara har småbitar kvar.

Mönster: Rita runt en t-shirt (rita även runt ärmarna på samma stycke så att det blir holkärmar). På detta plagg är fållen nedåt neddragen som 2 extra långa flikar mot sidorna för att göra plagget ännu mer intressant.

Först syddes plagget ihop i ena axeln. Därefter kantades halsen och axel nummer två syddes ihop. Innan ena sidosömmen syddes ihop fållades ärmsluten. När en sidosöm sytts ihop vändes plagget och ett smalt resårband syddes fast (i utdraget tillstånd) på hela plaggets avigsida rakt över magen (dvs över både fram- och bakstycke). Mät på barnet så att resåren drar ihop utan att sitta åt och använd en söm som är töjbar. Jag använde 1-trådig strechsöm på min covermaskin men 3-stegs-zick-zack hade man till exempel kunnat använda istället. Efter att sedan fållen hade kantats syddes andra sidosömmen ihop.

Avigsidan där resåren sitter fastsydd med en töjbar söm
Material: Mönstrad jersey skogens djur, limegrön enfärgad jersey, mörkbrunt muddtyg och smal resår (Stoff&Stil).

Med vänlig hälsning


Inga kommentarer: