fredag 19 september 2014

Klänning med stryka-på-detaljer

Eftersom sommarvärmen håller i sig lite grann fortfarande bjuder jag på en kortärmad klänning med lite extra detaljer och asymmetrisk fåll.

Eftersom framsidan fick så mycket detaljer valde jag att sätta knäppningen bak för att väga upp det.
Täckta knappar bak
En bra sak med att sy för inspirationens skull för lite olika företag är att jag verkligen försöker tänka igenom lite roliga detaljer på plaggen. Man har liksom anledning att lägga ner lite extra tid på det man syr. När jag syr för eget bruk kan jag ibland bli lite lat, men här hos JNY är ju min uppgift att försöka tänka till.

Istället för vanlig fåll klippte jag upp en liten sväng. Jag tycker det är fint när det hänger lite mer på sidorna än mitt fram och bak

Strass-stenar som läggs på plats med pincett
 Det är ju inget extravagant över denna klänning egentligen, men lite smått och gott blev det. Dekorfickor är ju alltid uppskattat och det blir ju lite extra kul om det sticker fram något i fickan. Sedan valde jag ut en av blommorna på tyget som fick strasstenar i nästan samma färg som trycket. Det är inget som sticker ut, men det blänker till ibland.
Vinyl och strass-stenar som jag strukit på plagget.


Att tänka på: Jag har ingen strykpress utan använder vanligt strykjärn till vinylen. Efter att ha använt strykjärnet kraftfullt har jag på kort tid haft sönder två strykbrädor. Underredet i plast har jag helt enkelt tryckt sönder. Så numera använder jag en av våra köksstolar. På stolen lägger jag en dubbelvikt kökshandduk och eftersom det är många lager klädsel på stolarna blir det som en stabil strykbräda. Jag kan trycka med hela min kraft. Genom att verkligen hänga över strykjärnet när man stryker fast trycket kommer det sitta ordentligt och klara tvätt efter tvätt efter tvätt.

Mönster: Eget, men det är en kortärmad singoallaklänning som jag gjort en knäppkant på enligt den här principen. Kanterna är rynkade genom att jag kört två varv med overlocken på högsta diff och med högsta stygnlängd. Fickorna är gjorde enligt denna princip på bloggen SkapatAvMig

Material: Orient grön i jersey och rosa muddtyg från JNY. Täckta knappar och strass-stenar från 3exter. Vinylen är från GladaGrodan.


Med vänlig hälsningInga kommentarer: