måndag 19 november 2012

En söt eldsprutare!

Maskerad dräkt!Nu ska jag berätta något för er, vi har en alldeles egen drake här hemma hos oss, han fräser kryper runt på golvet och väser det är nästan så att han också sprutar eld. Det enda som är bättre med denna drake om man ska jämföra med andra är att han är otroligt söt och kärleksfull, han kryper gärna upp i knät och kramas och pussas så fort han får chansen, inte för att jag vet om andra drakar är elaka eller så men man kan ju tänka sig det!

I allafall så tyckte jag att det var dags för den lilla draken att få en liten dräkt som verkligen ser ut som en drake, det är klart att utsendet är lika viktigt om man är drake eller hur!
Jag gjorde det riktigt enkelt för mig och använde samma mönster till dräkten som jag använde när jag sydde den oranga pyjamasen med vita stjärnor


Men nu till det roliga jag sydde ihop tre stycken trianglar som jag fyllde med vadd och sedan sydde jag fast dom i sömmen mitt bak, när jag skulle sy svansen så valde jag att inte stoppa den med fyllning, även om jag tror resultatet hade blivit jätte bra, så tänkte jag att det skulle bli så knöligt för honom att sitta på den. Jag tog ett tygstycke vek det dubbelt på längden och ritade sedan ut taggar ungefär 3 cm upp från undersidan, sydde med vanlig raksöm och sparade biten längst upp så det skulle gå att vända den rät. Sedan fäste jag en hårsnodd i sömmen längst upp så det går att plocka bort svansen helt om man önskar, fästet på dräkten är en vanlig knapp som det bara är att virra snodden runt enkelt och smidigt.

Ja jag önskade ni kunde se honom live i denna dräkt det är så roligt, han far runt på golvet och jagar oss för han är det ren lycka. Jag trodde nog inte att det skulle bli så bra som det blev när jag satt vi symaskinen men det glädjer mig otroligt att så lite kan göra så mycket =)

Att tänka på:
När man ska fylla något och sedan sy fast det i en söm så är det bra att först sy ihop det man fyllt med en raksöm nära kanten, då slipper man sitta och trycka in fyllningen medan man ska sy fast det i sömmen, mycket enklare.Mönster:
Eget stl 92

Material:
Grön velour 
Grön jersey  till kantband och taggar
Blixtlås

Ha de gott!
Vänliga hälsningar Pernilla/ Mockolini