måndag 3 september 2012

Riktigt flickigt set!

Body och muddbyxa

En liten present till en liten prinsessa, ibland är det lite extra roligt att få sy små kläder. 
En kär och nära vän har fått sin första dotter och så snabb till symaskinen har jag nog aldrig tidigare varit, men samtidigt fick jag en fruktansvärd beslut ångest det var så mycket jag ville sy. Men denna gång satsade jag på ett praktiskt och användningsbart set.Jag har ett favorit mönster på boddy med snabbt sprund i större storlekar så nu fick jag rita även en mindre storlek av detta och lägga till knäppning på axeln. Som jag skrivit i tidigare inlägg så gillar jag denna högre grens kärning bättre en den som sitter mitt i mellan barnens ben, men det är ju bara en smaksak.
Vist blev det snyggt med svart till det röd/vit randiga?
Detta måste vara dom allra mjukaste jeans jag någonsin sytt, jag använde mig av denim färgad jersey för att få en jeans känsla och sydde ett par utanpå fickor som jag dekorerade med en bit spets. Väldigt enkel modell med mudd i midjan och benslut, plockar man bort spetsen så fungerar dessa lika bra till en liten kille.På bodyn ville jag ha någon typ av detalj mycket för att det skulle kännas personligt och genomtänkt, denna knappslå är bara en fejk den går alltså inte att öppna utan jag valde att ha öppningen på båda axlarna i stället  där jag satte en knapp på vardera axel. Jag föredrar egentligen omlotts body i dessa storlekar men eftersom jag ville ha denna i halsen så var jag tvungen att välja en annan modell och när det går att öppna på båda sidorna så känns det lite lättare att trä den över huvudet i alla fall.
Närbild på fickan och spetsen, nu hoppas jag att vi snart får träffa lill prinsessan och överlämna vår present =)


Att tänka på: 
När man ska sy spets som inte är elastisk på ett trikåtyg så gäller det att tänka till vart man sätter den, ska man som jag här sätta den på en böjd ficköppning så får inte svängen vara för snäv då kommer spetsen sticka ut och vika sig.

Mönster: 
Body stl 62 eget
Byxa stl 62 eget ( ottobre 4/2011  har ett bra byxmönster som man kan lägga till ficka på)


Material:
Röd jersey med vita ränder, tillfälligt slut på lager.
10 mm tryckknappar 
ca 34 cm spets 

Ha de gott!
Vänliga hälsningar Pernilla / Mockolini

5 kommentarer:

annas alster sa...

Det här gillar jag verkligen! Snyggt och gulligt på samma gång!

kroken sa...

Såå fint! Älskar det röd vitrandiga tyget och dom söta små detaljerna!

Pernilla sa...

Tack snälla ni =)

Johanna sa...

Superfint - älskar den lilla spetsen på byxan!

Pernilla sa...

Tack, ja det lilla kan verkligen lyfta ett plagg i bland!