tisdag 21 augusti 2012

Ugglor och ränder!

Tröja och mössa!


Ugglor, kan man någonsin få för mycket av ugglor? nja jag tror inte det och tillsammans med det nya randiga tyget blev det kanon fint. Jag har sytt med två olika ränder för jag tycker att båda är precis lika snygga till ugglorna det blå randiga framhäver det blåa i ugglorna så fint och det multirandiga gav en annan typ av klarhet i tyget med ugglor, båda matchar precis lika fint till. 

Raglan tröja blev det med mudd i ärm slut både snygg och praktisk modell, detta mönster kommer ur senaste nr av ottobre och jag gillar modellen det enda jag tycker är att mönstret är lite väl tilltaget på längden eller så är min lilla modell väldigt kort. 


Ja möss väder är det kanske inte riktigt ännu, men jag blev så sugen på att sy en variant och  att den får ligga och värma hyllan ett tag gör mig inte så mycket för då är vi redo när kylan smyger sig på. Man kan sy en oändlig massa varianter på mössa, baggy, knytmössa, kronmössa med mera och med flera, men denna är min favorit med lite lagom häng där bak.
Skojade till mössa lite ena sidan i ugglor och andra i ränder, lite kul blev det!Att tänka på:
Skapa med glädje och byt ofta nål  i symaskinerna!


Mönster:
Raglar tröja stl 92 ottobre 4/2012

Material:
Kobolt blå mudd från egen hylla.

Ha de gott!
Vänliga hälsningar Pernilla / Mockolini

7 kommentarer:

Lemi sa...

Hei jeg har også sydd den genseren fra nyeste Ottobre, og jeg opplevde og at den er lang :) tilogmed min lange 8åring, ble den for lang til i størrelse 134.

Hvor har du kjøpt ugglene?

Lemi sa...

Oobs hehe, ugglene er kanskje JNYs egne?

Anonym sa...

Ååå, så fint det blev med de randiga. Jag ska hämta ut mitt paket med ugglor om en liten stund, men valde enfärgad koboltblå till ärmarna. Nu ångrar jag mig nästan... ;-)

Alice BraLLan sa...

Åh vad fint det blev!

Pernilla sa...

Tack snälla!
Lemi: ja då var det mönstret som var långt och inte min modell som var kort =) Ja ugglorna kommer från JNY och du har länk längst ner på inlägget till tyget!

Anonym: nej ångra dig inte jag tror att enfärgat också gör sig riktigt snyggt till ugglorna!

Jennie sa...

Vilken fin kombo av tyger!!

Pernilla sa...

Tack snälla! dessa tyger passar så otroligt bra tillsammans =)