onsdag 8 augusti 2012

Matchat med ugglor och rådjur

En liten garderob i några av JNY:s nyaste tyger.

Singoalla-toppar och byxor

När jag öppnade påsen med de nya tygerna blev jag sugen på att sy kläder som passade med varandra. Färgerna passade ju så bra ihop. Så det blev en kort singoalla-top med rynkad knäppkant i rådjurstyget, sedan samma singoalla-top men utan knäppning i uggletyget samt ett par tajts och ett par muddbyxor.

En top med knäppning och en utan

I tyget med rådjur fanns inte den lite blåare nyansen av lila med, så då passade jag på att kanta den överdelen med den 3-färgade randiga jerseyn och försökte hitta knappar i en liknande nyans.Överdelarna rynkades med hjälp av overlockens diffrentialmatning
Tröjorna är rynkade med hjälp av overlockmaskinen. Jag fick nämligen ett tips i en kommentar till inlägget om stjärnklänningen nedan. Hanne, som tipsaren heter, berättade att hon brukar använda OL:n för rynkning. Detsamma gör andra av mina sy-vänner. Så jag bestämde mig för att testa.

Jag höjde diffen till max (2) och hade maximal stygnlängd. På första bilden ovan är det som det såg ut när delarna var ihopsydda. Bild 2 visar ett varv med OL:n, bild 3 visar 2 varv med OL:n och på bild 4 har jag dragit lite i OL:ns raksömamr så att den passar huvudomfånget och även rynkat ärmarna på samma vis. Ärmarna sydde jag bara en gång och drog sedan i de parallella raksömmarna. För enkelhetens skull hade jag trätt dem med en annan nyans för att lätt kunna hitta dem.

I fortsättningen kommer jag nog endast köra ett varv och sedan dra i raksömmarna. 


Mönster: Ett kortat singoalla-mönster som jag i ena fallet delat mitt fram. Eftersom passformen är såpass vid lade jag inte till extra för att kompensera knäppningen även om det kanske hade varit mer rätt. Sedan vanliga tajts- och byxmönster

Material: Multifärgad jersey med rådjur, rosa jersey med ugglor, lila-rosa-orange randig jersey, lila-rosa smalrandig jersey, cerise muddväv, orange tjock interlock från gömmorna här hemma och KAM-knappar.

Att tänka på: Glöm inte att mäta så att plagget enkelt går att få över huvudet. En cirkels omkrets är 2 x pi (3,14) x radien.


Vänliga hälsningar
Alice BraLLan

2 kommentarer:

od Andulky sa...

Wow, så himla fint!!! Underbara tyger!

Ingrid sa...

Vilka bra plagg att kombinera med varandra :) Snyggt!