fredag 3 augusti 2012

Här är det utryckning!

V-ringad tröja och långa shorts!


Kan det vara mer passande tyg till en liten biltokig kille? Blev så glad när detta tyg damp ner i brevlådan och det tog inte lång tid innan saxen åkte fram, kortärmat passar bra när det ska föreställa sommar ute. Tur är väl att man kan sy koftor och munkjackor att ta på över, när solen inte vill titta fram!


Tröjan fick mönstrad framsida och hel svart baksida med en matchande ficka i svart extra roligt med ficka nu när han kan stoppa bilar i den. Kan faktiskt också se en klänning framför mig i detta tyg med t.ex vit/röd randig baksida, vore toppen att få klä en liten tjej i bilar tyg eller vad tycker ni?Shortsen fick bli en längre modell som skyddar knäna mot hårt grus när farten blir lite för snabb och det är svårt att stanna utan att ramla.  Jag gillar enkelheten med dessa shorts svart, vitt och snöre i turkost enkelt att matcha med en massa färgglada tröjor och så syns inte smutsen så väl heller. Ett litet troll i sitt nya set, matchar snyggt med lära gå vagnen också som nu mera fungerar som vagn att dra runt storasyster i  =)

Tänkte bjuda på en  tutorial, här nedan visa jag hur man sätter i öljetter!


 Börja med att märka ut platsen för öljetterna. Jag har en linning på 2 cm på dessa shorts och jag ville ha öljetten mitt på linnings kanalen och ungefär 2 cm på varje sida av mitt fram. När man är nöjd med markeringarna så kan man stryka på en förstärkning på avigan, på stryknings bar bomull, mellanlägg eller liknande så att tyget inte går sönder.

 Jag använder min prymtång men det fungerar lika bra med det värktyget som följer med i förpackningen och en hammare. Först måste man göra små hål för att sedan kunna sätta öljetten i, använd dom två piggarna som medföljer sätt dom på markeringen och tryck till.

Efter att det är gjort ser det ut så här, två små hål på markeringarna. 
Nu byter man insatts på prym tången och sätter dit öljetten, trä försiktigt in öljetten i hålen och tryck till med tången. Nu sitter den på plats tänk på att trä i den från rätan så inte öljetten sitter åt fel håll.         


Nu ser det ut så här från rätan, Nu kan kanal för resår sys och sedan är det bara att trä i resår och snöre i midjan. Jag har bara mina snören för syns skull så jag har inte trätt mitt runt hela linningen utan bara mitt fram, in i det ena hålet och ut i det andra.Kanal sydd, resår och snöre har jag också trätt i.  Mycket enkelt att göra och en rolig detalj för shortsen.


Mönster;
V-ringad tröja stl 86ottobre 3/2012
Långa shorts stl  86 eget


Material:
Turkos jersey med utryckningsfordon 
Svart enfärgad jersey
Vit tunn interlock
4 mm öljetter
3,5 mm turkost Annoracksnodd
En bit mellanlägg


Ha de gott!
Vänliga hälsningar Pernilla/ Mockolini

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Så snygga brallor :) Jag har ännu inte vågat mig på öljetter, men din beskrivning var ju enkel att följa!

Alice BraLLan sa...

Väldigt snygga! Jag har köpt hem öljetter, men det blir inte av att jag testat. Men nu fick jag ju en lyxig tut, så nu har jag ingen anledning att vänta längre

Pernilla sa...

Tack snälla, det är faktiskt jätte enkelt och snyggt blir det =)