torsdag 14 augusti 2008

Original Elefanter
En tjejkompis till mig hade med sig sina barndomskläder som jag kunde få fota och lägga i min inspirationsmapp. Någon som känner igen tyget? När jag fick se kläderna första gången blev jag verkligen inspirerad att designa ett liknande tyg, men nu var det nog tur att jag inte gjorde det med tanke på att Jofotex gjorde det.


Men nu börjar jag fundera på om vi bara är bleka kopior av 70-talet, kan vi inte komma på något eget? någon egen rolig design men som ändå är nytänkande? Måste vi kopiera? Jag menar inte att vi inte kan inspireras, 70-talet medförde ändock härliga färger och mönster och motiv. Och jag älskar färger på barn. Men måste vi plagiera rakt av? Vad säger ni andra, är ni less på 70-tals mönster?

Ps kolla in den gulliga puffarmen.

9 kommentarer:

Cecilia sa...

Jätterart plagg, men jag har tänkt tanken. Ska vi nöja oss med att sy i tyger som våra mammor sydde till oss av? Någon nytt och kul måste ju också gå att få till :)

Liza sa...

Jag är inte less på 70-talmönster, men visst vore det kul med nåt nytt som inte funnits förut, men för det måste man ju vara bra på att rita;) och tömma huvudet så man inte inspireras för mkt av nåt befintligt:)

För mig är det dock rätt kul, för jag är för ung för att ha haft dessa kläder som orginal:)

Kalunji040 sa...

Jag håller fullständigt med det sagda. Lite trist kan det känns ibland och miljävänligt andra ggr. Allt liksom återproduceras, inte bara 70-tal, herregud, man kan hitta grejer från flera decennier tillbaka som får nytt liv. Jag tänker dock att mycket av det som återproduceras görs för att det ofta inte var uppskattat under sin egen tid. Det är liksom en ny introduktion till det och när det får så mycket liv idag så blir det nästan som första gången det kommer. Förstår ni?

florin design sa...

Jag älsakr 70-tal men det är lite tråkigt att mycket kopieras rakt av... Lite ny-tänk skulel jag gärna se...

bronco sa...

Men det är ju det DU gör - nya, snygga och coola kläder, om man nu inte räknar med lite kaniner! Duktig flicka!
/a-k

Anonym sa...

:=) kul att du fick massa fina kläder av en vän ;).
Jag älskar just det tyget och har en massa kläder i den mönstert och även påslakan som sann 70 tals älskare jag är.

Jag själv tycker att det är kul och mysigt att 70 taet är här färg sprakande mysiga plagg ;) 30 år senare ;).


Goodlage och kom in på din sida ;)))))
Inspirerade mvh Jessica

Thea sa...

Å, den var fin! Vilken jättegullig modell. Festligt att se en "äkta" elefant.

Ja, visst är det lite trist att det inte kommer så mycket nytt. Undrar om det är just igenkänningsfaktorn här? Tittar man tex på Lindex blir det nästan för mycket istället; man har svårt att se i den stora mängden. Men jag tänker att man kanske tar till sig det bästa och nyproducerar det. Så får man komma på nya grejer också. ALLT som var på 70-talet var ju inte fint!

Anna-Snoddas sa...

Hejsan! Jag har lagt till dig på min blogglista, hoppas att det är okej?! Bara älskar kanintyget, så mjukt och skönt!

Anonym sa...

Jag hittade faktiskt lite orginalkaniner här hemma för några veckor sedan. Jag tyckte att mönstret var så bekant och sedan visade det sig att min gamla docka från 80-talet hade en tröja av det turkosa kanintyget (med lila kaniner). Den hade min mamma sytt. Några år senare hade hon sedan gjort sig av med alla sina tyger och kanintyget hade hon slängt!
För att återgå till ämnet, så kan jag väl säga att jag tycker ändå inte att vi helt kopierar iom att de flesta plaggen (ex tröjor med kaniner på magen och randiga ärmar) andas väldigt mycket 2000-tal. /Johanna