tisdag 10 februari 2015

Snart semmeldags

Snart är det dags för semlor! För ni har väl inte tjuvbörjat? Om exakt en vecka smäller det. Innan dess skall vi ju dessutom hinna med en Syfestival i Älvsjö (Stockholm).

Det har kommit massor av moln från JNY under åren. Just dessa moln köpte jag på min första sy-festival 2011. De är i färgen nougat och finns inte i deras sortiment längre. I min egen tyghylla finns väldigt många moln, i alla möjliga färger. Eftersom molnen är ganska lugna i sitt mönster blir det nästan som enfärgade tyger som man kan använda lite var som helst. 

Förresten så har ni väl inte missat att det är Syfestival i Älvsjö fredag-söndag. JNY finns självklart på plats. 

På dessa två plagg utgick jag inte från tygerna. Jag började med sybehören! Eftersom det snart är semmeldags ville jag använda några knappar med semlor på. Bland mina mudd-stuvar hittade jag en bit tyg som matchade semlan och då kändes det klockrent att göra en applikation med en semla och grädden gjorde jag av spets. I samma burk hade jag även prinsess-tårte-knappar så då klippte jag samtidigt ut ett par byxor som skulle kännas som en prinsesstårta. 
Att tänka på: Applikationen gjorde jag i två steg. Först gjorde jag underdelen där jag sedan täckte med lite spets som jag fäste med temporärt lim. Överdelens applikation fick sedan hålla spetsen på plats. Klicka här för att se mer om inställningarna jag använder.  Fuskgylfen med prinsesstårtorna är spets som ligger i två lager där ena sidan har spetsen åt höger och den andra åt vänster. Knapparna har jag satt med bara honans del och de har därmed bara en deokrationsfunktion. I ärm- och benslut lade jag även in lite spets.
Material: Moln av olika färger kommer och går, klicka på kategorin "mönstrad trikåtyg" så ser ni sortimentet. Just nu räknar jag till 7 (!) olika. Pyjamasens mudd hittade jag i min egen stuvlåda och minns tyvärr inte var den kommer ifrån. Byxorna består av grön velour och cerise muddtyg. Knappar och spets kommer från 3exter. 

Med vänlig hälsning

2 kommentarer:

Carina, lurvendesign sa...

Vilka fina plagg och en vilken fin semel applikation du gjort.

Alice BraLLan sa...

Tack så jättemycket!