onsdag 17 april 2013

Beskrivning på snedkrage

En tutorial på hur jag gör snedkragen.

Jag har på sociala forum fått frågan om jag kan göra en bild-beskrivning på hur jag sytt snedkragen som jag gillar så mycket. Självklart bjuder jag på lite bilder.

Jag har från början utgått från ett raglan-mönster på tröja som jag ställt ut till en klänning i detta fallet. Det är en större storlek än vad jag egentligen skall ha och sedan har jag ringat ur den mer.

Kragen och ärmsluten har jag denna gång gjort i ett annat tyg så det skall bli lite tydligare. Kragen gör jag som en stor rektangel. Den är klippt på ett ungefär och är ca lika bred som ringingen är stor. Den skall ju sedan gå omlott. Höjden har ajg testat lite olika och jag tycker alla fungerar bra. 

Sedan syr jag ihop kortsidorna på kragen räta mot räta och vränger rätt den (se nedan)

Sista momentet är att sy fast kragen lite omlott. Jag låter den gå omlott vid den ena främre raglansömmen och sedan mäter jag ut mitt bak och fjärdedelar så att den hamnar jämnt.

Som sista moment brukar jag sätta en liten tryckknapp längst ned i kragen. Jag glömde sätta knappen innan jag fotade och nu är redan klänningen hos sin mottagare.


Mönster: För klänningen är det eget, men läs i inlägget så står det lite om hur jag tänkt. Tajtsen är från en sy-bok skriven av Meedom, form 0. Snart kommer JNY med ett eget tajtsmönster.


Med vänlig hälsning,


6 kommentarer:

Anonym sa...

Detta ska jag absolut testa :) tack snälla för länken i sytokiga
Jenny L

Alice BraLLan sa...

Varsegod!

Anonym sa...

Nu hittade jag hit! oj va skoj det sak bli att testa denna!!! :)

Renis sa...

Blir nog en sådan krage till förskolefotograferingen. Ska bara bestämma mig vilket tyg som ska användas :)

Nenne sa...

Vad använder du för söm när du syr fast kragen? Syr du den på OL eller vanlig symaskin?

Alice BraLLan sa...

Såg din kommentar först nu Nenne! Jag sydde den på OL.