måndag 24 februari 2014

Med filten i centrum

Med jämna mellanrum dyker det ju upp små barn i bekantskapskretsen och då kommer frågan; i vilket storlek skall man sy presenten? Man har såkalrt ingen aning om hur mycket annat de kommer att få. En del säger att alla andra köper i strl 50/56 så det är bättre med 68. Andra säger tvärtom; att det är perfekt att sy i strl 68 eftersom alla andra köper i strl 50/56.

En filt är ju perfekt oavsett storlek. Så det har jag ofta som utgångspunkt. Det gör ju heller inget om man råkar ha flera filtar. Denna gång ville jag sy lite matchande tillbehör som kan följa med barnet under första året med filten. Filten skall vara i centrum, men det skall finnas matchande kläder som alltid passar. Hänger ni med på hur jag tänker?
Filten: I filten har jag sytt fast en nappring. Väldigt bra om både napp och favoritfilt alltid hänger ihop om man är ute och rör på sig.
Scarfen: Bebisen kommer att kunna ha den efter ett par månader, redan från start om man har en kräkig bebis och uppskattar scarfar som täcker en stor del av bröstet. De där barnscarfarna använder jag fortfarande till mina barn, till och med till 4åringen istället för halsduk under overallen.
Mössan: Just den här passar bäst fram emot 6-12 månader, men barn har ju olika stora huvuden
Koftan: Den går nog att ha från strl 68, men det blir nog snarare en klänning vid den åldern. Det fina är ju att omlottkläder med snöre alltid kan knytas lite tajtare om man vill. Ärmarna passar strl 80, men de kan man ju alltid vika upp. Se på dockan, hon är i strl 68 och det fungerar det med
Byxorna: De är sydda i strl 62/68 med bra växtmån tack vare vikbara muddar både i midja och benslut. 

När jag sydde filten så skarvade jag ihop två kantband. Tyvärr renklippte jag för nära skarven så det blev ett hål i sömmen när jag kantade. Ett alternativ var att börja om, men istället så sydde jag ihop två lappar med giraffer på och satte runt kanten. Hålet är gömt och filten fick en snygg dekoration.

När jag klädde på dockan kläderna för att fotografera blev ju barnen oerhört lyckliga. De trodde att jag hade sytt nya kläder till dockan Maja. Vi får väl se om jag kan med att sno tillbaka kläderna eller om jag helt enkelt får sy ett nytt kit till barnet som är på gång i bekantskapskretsen. Lillasyster gillade särskilt att det ingick napp i filten som ni ser på bilden nedan. 
 Material: Turkos/Kobolt bredrandig jersey, vågade ränder på jersey, röd enfärgad interlock och rött muddtyg från JNY. Nappring och vävd lapp med giraff från 3exter.

Med vänlig hälsning

Rubrik: Ingress Bild Småbilder/text

Inga kommentarer: