torsdag 17 oktober 2013

Svart och färgglatt


Mjuka fina stjärnor till en stjärna här hemma. Mycket färg har sin charm och ett återkommande mönster gör ju att det inte blir alltför spretigt. Enkelt och färgglatt på samma gång.


Tröjan är en vanlig raglan-tröja som jag gjort en knäppning i framsidans ena söm. När jag ändå höll på med detta färgglada tyg så valde jag knappar i tre olika färger. Övriga sömmar och fållar har fått dekorsömmar med hjälp av avig trippelsöm på min CoverPro-maskin. Men jag kan skvallra om att det inte gick så smidigt som det brukar med dekorsömmarna denna gång. Jag var tvungen att dra upp ett par sömmar och fållen på baksidan blev lite sned. Men det är ju faktiskt bara en tröja till min egen son. Ja, visst är det hemskt att man tänker så; att det inte gör lika mycket om det blir misstag på barnens kläder som om det vore till någon som beställt eller till vänner. Men sådan är jag och många av mina sy-vänner.
Att tänka på: 
Till mina metallknappar använder jag PRYM-tång. PRYMs originalknappar passar såklart perfekt i den, men det finns fler knappar på marknaden i många roliga färger och de är något mindre än PRYMS. Det kan man lösa genom att exempelvis kila fast änden på tandpetare (jag använde grillspett) bakom de vita plupparna (se bild nedan) och bryta av dem. På så sätt kan man få dem att passa perfekt. Jag har även hört att vissa satt en liten bit häftmassa som håller fast knappen istället. 
Mönster: Raglantröja med knäppning i framsidans ena söm. 

Material: Cirkel med stjärna svart, rött muddtyg, metallknappar från Etsy (men 3exter i Sverige har också många färgglada knappar) 

Med vänlig hälsning


Inga kommentarer: