söndag 15 september 2013

Kortärmat med tryck

Vilken värme vi har haft i år! Kortärmat av olika slag har ju behövts hela vägen in mot hösten. Här kommer två svala pyjamasar.Turkost och lime är ju en klassisk kombination på barnkläder. Här gick jag verkligen all-in. Storebror fick en tvådelad pyjamas och lillasyster en heldräkt. 


För att göra tröjan lite roligare så lånade jag en kompis skärmaskin (Cameo Silhouette) och skar ut ett vinyltryck. Fantastisk liten apparat det där! Med hjälp av programvaran som tillhör tog jag en bit av trycket med husvagnssemestern och förstorade det till tröjan. Kul detalj som är gjord på ett kick. Maskinen skär ut och det överflödiga pillar man bort. Sedan stryker man fast trycket med hjälp av strykpress eller som i mitt fall strykjärn.
Nackdelen med denna typ av tryck är ju att det är i tvivelaktigt material; ännu mera plast in i vårt redan alldeles för fyllda plastsamhälle. Jag är väldigt kluven inför det där. Å ena sidan försöker jag till viss del plast-sanera hemmet och i nästa stund stryker jag plasttryck på det jag syr och som barnen skall ha närmast kroppen.Mönster: Byxorna är muddbyxor som jag kortat av till rätt längd. Bodysuiten är inspirerad av Ottobre 1/2001, men jag har rundat om urringningen och kortat av den. 


Med vänlig hälsning
2 kommentarer:

Cecilia sa...

Åh så fint. Jag bara älskar syskonmatchningen! Maxat :-)

Alice BraLLan sa...

Tack så mycket! Ja, syskonmatchning är kul.