torsdag 4 april 2013

Både cool och praktiskt i ett!

Byxa med fusk gylf!

Jag har länge haft en bild i huvudet på ett par byxor med lite baggy stuk eller hur jag ska förklara, denna modell är ganska tajt i benen men lite vidare upp till och lite hängigare i grenen. Och när jag väl satte mig med pennan så gick det jätte fort att få till ett mönster det är då man frågar sig varför det tar så otroligt lång tid att göra en ide till verklighet. Byxan har ingen sidsöm på utsidan så med tre sömmar plus mudd är byxan klar, perfekt om tiden är knapp för sömnad.
Jag valde att sy dessa i jersey mjuka och tunna praktisk så här i overall tider och lille man här hemma blev riktigt cool i sina nya byxor.



För att det inte bara skulle bli ett par vanliga mjukbyxor så tänkte jag att lite detaljer gör så mycket för vilket plagg som helst och detta är super enkelt. Jag vände byxan avig och ritade ut en gylf med krita, när jag kände mig nöjd med strecken så sydde jag en sömm på cover pron från avigan (har man ingen cover pro så  kan man använda antingen tvilling nål eller någon annan rolig dekor söm på sin hushållsmaskin.) Sedan valde jag ut tre vita knappar ur samlingen här hemma och sydde fast dom för hand. Bus enkelt och gör vilken vanlig byxa du än har lite snyggare.

Mönster:
Eget stl 98

Material:
Tre vita knappar

Ha de gott!







2 kommentarer:

od Andulky sa...

Jättefina!!

Le Petit sa...

Snygga! Fint med fuskgylf!