tisdag 26 februari 2013

Vändbara vågor

Muddbyxor som är helt vändbara och en tröja med lite annorlunda krage


För att göra muddbyxorna helt vändbara lämnade jag ett vändningshål i den enfärgade byxans ena innerbenssöm (hålet syns på bilden nedan). I övrigt har jag sytt ihop de 2 byxorna som vanligt var för sig. Midjemudden sydde jag sedan fast mellan de två byxornas rätsidor i midjan.


När jag hade sytt fast benmuddarna på samma sätt såg byxan ut som på bilden här nedanför. Sedan var det bara att vrida byxan rätt och sy igen vändningshålet för hand.


Jag passade på att sy lite matchande tröjor av tygerna som blev över. Det ser ju kanske lite knasigt ut att ha det helmatchat med samma tyg på både byxa och tröja, men eftersom byxorna är vändbara är det ju bara att vrida runt dem om man tycker det blir för mycket.


När jag skulle sy halsen bestämde jag mig för att försöka få till något jag inte gjort tidigare. Jag gillar ju lite annorlunda kragar. Så jag gjorde en låg polokrage som är nedsvängd och går lite omlott på framsidan. Inget unikt, men det blev väldigt snyggt tycker jag och jag kommer garanterat göra det igen. 

Eftersom Storebror älskar sången "Stor våg, liten våg" från MammaMu-filmen blev setet såklart en succé. Med vänlig hälsning2 kommentarer:

MajkenochMajvor sa...

Vilken fin och inspirerande blogg du har.:) Kika gärna in på min blogg http://majkenochmajvor.blogspot.com

2bullar sa...

Jättebra beskrivning! Jag länkade till den på min blogg. Hoppas det var ok :)