fredag 16 november 2012

Äntligen dags för nytt klänningsmönsterJag hamnar lätt i samma gamla hjulspår. Samma grundmodeller som görs och varieras på olika sätt. Saker som jag vet fungerar och passar. Tidsbrist är en stor orsak. Familj, hemmet, jobb och så en kurs på universitet tar ju såklart tid. Men för ett litet tag sedan tog jag mig tiden till att klura på ett nytt mönster på klänning.


Först gjorde jag en klänning som blev lite som en skjort-krage framme. Så att det såg ut som man hade en skjorta under klänningen klänningen helt enkelt. Men sedan kom jag på att det nog blir väldans mycket snyggare och roligare om man sätter kragen snett istället. Sagt och gjort; lite sprättande och så blev kragen sned och utgår i ena raglansömmen istället. Jag måste säga att jag är mycket nöjd och glad. Egentligen är kragen lite djupare, men då blev urringningen så stor. Så jag satte dit en liten knappt (som är knäppt på bilderna). Den är redan flitigt använd. Lite kyligare dagar har vi en t-shirt under, som på bilden ovan. 

Och visst kommer den blir en perfekt julklänning?

Mönster/Att tänka på: Eget mönster i strl 74/80. Jag utgick från mitt vanliga raglanmönster och klippte ur halsen ett par cm. Sedan ställde jag ut tröjan så det blev som en klänning. Kragen har jag gjort genom att jag tagit en långsmal kvadrat som jag vikt räta mot räta och sedan sytt ihop kortsidorna på. Sedan har jag vrängt den rätt. Efter det har jag sytt fast den mot klänningens rätsida i halsen. De två kortsidorna ligger lite omlott. Till nästa modell kommer jag göra så att kortsidorna ligger ännu mer omlott och inte göra klänningen lika urringad. Eller så kommer jag att sy en söm en bit där kortsidorna träffar varandra så det blir samma effekt som knappen ger.

Material: Röd jersey med vita hjärtan


Vänliga hälsningar
Alice BraLLan 

2 kommentarer:

Ulla PE sa...

Fin! Men en "långsmal kvadrat" är ju inte längre en kvadrat utan en rektangel! :)

Alice BraLLan sa...

Tack! Haha, det kröp med andra ord in ett fel. En LÅNGSMAL REKTANGEL skall det såklart stå!