torsdag 6 september 2012

Randigt med circus

Raglanskuren body med knäppkant och muddbyxor med fickor


Raglanskärning är verkligen himla bra. Det innebär att ärmen blir en del av urringningen. Stora fördelen är att det inte är lika noga att skärningen på ärmkullen kommer rätt på axeln som på en vanlig tröja. Den blir därmed mykcet mer generös i passformen.


Att tänka på: Mönstret har jag gjort själv. Men jag har utgått från en vanlig raglantröja till formen. Sedan har jag förlängt tröjan med grendelarna från mitt vanliga bodymönster. Framstyckets ena raglansöm har jag kantat istället för att sy ihop. Sedan sydde jag sidosömmarna och satte i knappar. Ärmsluten har jag sytt precis som när man syr på mudd, alltså att jag gör en rundel som jag viker avig mot avig på mitten och sedan syr fast. En stor fördel blir att man kan vika upp ärmsluten utan att några sömmar syns. Detta förlänger användningstiden, framförallt i och med att det även är en raglanbody.


Mönster: Bodyn (se ovan) i eget mönster. Byxorna är vanliga muddbyxemönster som jag klippt upp i sidan och gjort dekorfickor på.

Material: Ljusturkos-gulorange smalrandig jersey, Circus jersey, enfärgad limegrön interlock och enfärgat limegrönt muddtyg.

Vänliga hälsningar
Alice BraLLan 

4 kommentarer:

Jennie sa...

Jättefint set med smarta lösningar!

Thea sa...

Mycket snyggt! Både färger, kombination av tyger, ringning och detaljer. I like!

Alice BraLLan sa...

Åh vad roligt att ni gillade kläderna! Tack.

Anki sa...

Vilket härligt set!